Moeder Dochter Fotoshoot

We luisteren naar de radio in de studio en horen het nieuws dat Rachel Hazes wil verbieden dat André Hazes Jr de naam van zijn vader gebruikt als artiest. Belachelijk natuurlijk, de toevoeging Jr is het enige verschil tussen de oude en nieuwe Hazes. Buiten dat de ene leeft, en de andere niet meer. En dat ze verschillende muziek maken, en een ander stemgeluid hebben….

De ruzie gaat hier in mijn ogen niet alleen over geld, maar misschien nog wel veel meer over erkenning. Ik ken gelukkig de ins en outs van de familie Hazes niet, maar ik weet wel dat het ‘systeem van erkenning’ een grote rol speelt binnen elke familie. Tijdens mijn opleiding tot Familieopsteller kwam dit in vele opstellingen ter sprake. Kinderen die zich niet erkend voelden, ouders die zich niet erkend voelden, mannen/vrouwen die elkaar niet erkennen. Het klinkt wat vaag, maar het komt erop neer dat ieder mens nou eenmaal ontzettend graag GEZIEN wil worden.

En om een bruggetje te maken naar mijn superleuke werk: dat is nou precíes wat ik kan verzorgen. Een fotoshoot is dé manier om je kind de boodschap te geven: ik zie jou graag. Op het forum “how about mom” zeggen ze er dit over: Familiefoto’s aan de muur kunnen het gevoel van emotionele veiligheid en verbondenheid vergroten. Regelmatig herinnerd worden aan familiebanden zorgt voor continuïteit en stabiliteit, iets wat een belangrijke rol speelt bij de emotionele ontwikkeling van kinderen.

En omdat ik een moeder ben die haar kinderen ontzettend graag ziet ben ik ooit begonnen met moeder/dochtershoots. In de afgelopen jaren heb ik heel wat duo’s voorbij zien komen. Moeders met dochters, vaders met zoons en vice versa. Het mooie is dat niet iedereen een even sterke band voelde met de ander. Maar door de fotoshoot komen ze altijd dichter bij elkaar. Het is nooit de intentie om een geforceerde relatie te bouwen tussen de generaties, maar het is altijd fijn om meer begrip voor elkaar te krijgen.

Hoe doen we dat dan? Dislclaimer: daar hebben we geen gouden formule voor. Welnee: wij zijn gewoon onszelf en praten nou eenmaal graag met mensen. We horen graag wat je gedachten zijn, wat je voelt, wie je wilt zijn en wat voor keuzes je maakt. En ondertussen maken we foto’s die raken. Die precies weergeven wie jullie zijn. En wat jullie voor elkaar betekenen. Fotoshoots zijn bij ons geen ongemakkelijk gebeuren: je gaat het ervaren als een ontspannen dagje uit.

Klinkt nog steeds vaag misschien…. Maar neem van mij aan dat een fotoshoot bij ons meer is dan een paar plaatjes schieten. Het is een ervaring waar je nog wat langer over nadenkt, die je aanzet tot positiever denken. Over jezelf, maar ook over anderen. En het mooiste is: het resultaat kun je levensgroot aan je muur hangen. Om nog jaren van te genieten, naar te kijken, en je te helpen herinneren aan het prachtige mens op de foto. Of je dat nou zelf bent of niet ❤️

Meer lezen...

Scroll naar boven
×
Hi,

Klik op onderstaand contact om je vraag te stellen

× Chat met ons