Gaat het mij wel lukken om mijn zenuwen de baas te zijn tijdens de fotoshoot?

Laten we even eerlijk zijn: iedereen die een fotoshoot boekt, voelt de zenuwen in haar maag opborrelen zodra de datum dichterbij komt. Misschien probeer je het te negeren, doe je alsof je vol vertrouwen de camera tegemoet gaat, maar ondertussen denk je: “Wat als ik raar kijk? Wat als ik niet weet wat ik met mijn handen moet doen? Wat als ik in de laatste week ineens niet meer durf?”

Nou, goed nieuws: bijna iedereen voelt dit. Maar wat als ik je vertel dat die zenuwen juist je geheime wapen zijn? Dat ze je kunnen helpen om van een nerveuze vrouw te veranderen in iemand die straalt op elke foto? Hier zijn vijf manieren om die kriebels in je voordeel te gebruiken.

1. Zenuwen betekenen dat het belangrijk voor je is.
Als je geen zenuwen voelde, zou dat eigenlijk een slecht teken zijn. Want laten we eerlijk zijn: als iets je niks doet, ben je er dan echt in geïnteresseerd? Zenuwen zijn een signaal dat je uit je comfortzone stapt en iets doet dat waarde voor je heeft. Je wíl er goed uitzien, je wíl dit moment vastleggen, en dat is precies waarom die kriebels opduiken. Ze zijn je lichaam die zegt: “Hé, dit is belangrijk!” En dat is goed. Gebruik die opwinding om jezelf er helemaal in te gooien.

2. Lach om je eigen onhandigheid
Oké, stel je voor: je staat in een pose, en je weet niet waar je je handen moet laten. Geloof me, dit is een veel voorkomende vraag tijdens een fotoshoot. Maar hier is het geheim: het maakt niet uit! Het mooie aan een fotoshoot is dat niemand verwacht dat je alles perfect weet. Ik ben er om je te begeleiden, en de momenten waarop je even uit je pose valt, zijn vaak de leukste. Want die spontane lach of gekke blik? Die zorgen voor de meest natuurlijke, stralende foto’s.

3. Zenuwen zijn energie – gebruik het!
Zenuwen zijn eigenlijk gewoon energie. Dus in plaats van jezelf op te jagen, probeer die energie om te zetten in enthousiasme. Denk aan hoe sporters voor een grote wedstrijd ook die spanning voelen—ze gebruiken het om scherp te blijven. Hetzelfde geldt voor een fotoshoot. Die nervositeit kan ervoor zorgen dat je ogen net iets meer sprankelen, je lach wat breder is, en je poses net wat meer oomph hebben. Probeer het te zien als je brandstof voor een geweldige shoot.

4. Laat jezelf toe om zenuwachtig te zijn
Je hoeft je niet te verbergen achter een masker van perfectie. Niemand verwacht dat je de hele shoot als een professioneel model doorloopt. Sterker nog, het is de kwetsbaarheid die vaak voor de mooiste foto’s zorgt. Wanneer je de controle loslaat en gewoon in het moment bent, creëer je beelden die écht zijn—en dat is precies wat je wilt, toch? Zenuwen en al.

5. Vertrouw op het proces
Weet je nog die keren dat je dacht: “Ik weet niet of ik dit kan,” en het uiteindelijk helemaal geweldig ging? Dit is er weer zo eentje. Het maakt niet uit hoe zenuwachtig je bent voordat je begint—je gaat versteld staan van het resultaat. Ik begeleid je stap voor stap door de shoot. We gaan samen lachen, experimenteren en vooral: plezier hebben. Voor je het weet, ben je helemaal in de flow en zijn de zenuwen weg. Wat overblijft, is een vrouw die straalt met vertrouwen.

Het mooiste resultaat: stralen, ondanks – of dankzij – de zenuwen
Dus de volgende keer dat je die knoop in je maag voelt opkomen voor een fotoshoot, herinner jezelf eraan dat het niet betekent dat je niet klaar bent. Het betekent juist dat je iets doet dat de moeite waard is. Die kriebels zijn je herinnering dat je iets nieuws aan het proberen bent—iets dat je sterker maakt, krachtiger, en uiteindelijk… prachtig op de foto.

Scroll naar boven
×
Hi,

Klik op onderstaand contact om je vraag te stellen

× Chat met ons